Ekonomi

Graviditeten / Permalink / 0
Jag läste ett jättebra inlägg som en 18årig tjej skrev igår på sin blogg angående att vara ung mamma.
Hon menar på att hon har precis samma förutsättningar att kunna ge det barnet lika mycket kärlek och lika mycket saker som en 35årig mamma kan. Hon har helt rätt i det hon skriver. 
 
Det fick även mig att tänka till angående det där med ekonomi och praktiska saker. Jag har diskuterat det här mycket med Denise och jag vet att pengar för oss inte är ett problem. Vi båda har ett fast jobb och en stadig ekonomi. 
Vi har köpt oss en vagn, köpt babysitter och kläder, sängkläder och täcke och kudde. Vi har det mesta praktiska klart, säng får vi. Den enda som fattas är mer kläder, men det köper vi inte fören vi fått reda på könet. 
 
Även vi kommer kunna ge vårat barn den kärlek den behöver, dom saker den behöver, tak över huvudet och mat på bordet när det är dags för det. 
De finns folk som har sämre förutsättningar än oss men får det att gå ihop ändå.
 
Jag är inte orolig och jag ångar ingenting av dom beslut vi har tagit, men jag tycker inte det är speciellt konstigt att tankar går omkring i huvdet och man tänker på hur det kommer att gå.
 
Jag längtar otroligt mycket efter den här ungen och jag vet att både jag & jocke kommer klara detta och vi har så mycket hjälp runt omkring oss!

Helgen

Livet som sambo i en liten by / Permalink / 0
Igår var det kalas för Mathilda och Edvin som båda fyller i augusti. Det bjöds på god tårta och senare på kvällen grillat. Provade på en egengjord korv och vildsvin för första gången. Vildsvinet överraskade mig positivt och det var riktigt gott!
 
Kom hem ganska sent men köpte mig lite godis, vi slog på en film och somnade framåt klockan tolv. 
 
Idag var en seg dag, vaknade klockan nio och gick upp och la mig i soffan. Somnade om och vaknade klockan elva, jag älskar verkligen när den chansen finns!
Åt lite frukost och tog en dusch innan vi for mot IKEA för att köpa det första till våran nya lägenhet. Denna månad fick det bli en hatthylla och ett skoskåp då det vi har nu är för brett för att passa. 
Vi ska prioritera våra inköp nu eftersom vi måste lägga undan mer pengar varje månad så vi har oss ett sparkonto nu när vi ska ha barn och sådär. Men det gör oss ingenting, så vi ju alla möbler nu förutom ett matbord och stolar så det är det enda vi ska köpa som är lite prio.
 
Nu står maten i ugnen och väntas bli klar samtidigt som kristallengalan börjar. En perfekt söndag!
 
Bissa skoskåp
Hatthylla tjusig
Till top